Strong

Teollisuuden pölynhallintalaitteistot

Pöly ja epäpuhtaudet ovat ongelmana suuressa osaa erilaisia tuotantolaitoksia ja tuotantoprosesseja. Leijuvaa pölyä tai epäpuhtauksia, joiden laskeuma-aika saattaa olla useita päiviä, syntyy niin puu-, kivi-, metalli/hitasaus-, kemian-, muovin- kuin elintarviketeollisuuden prosesseissa. 

Pölyn esiintyminen ilmassa saattaa aiheuttaa terveysriskejä, heikentää työskentelyolosuhteita, haitata tuotantoprosesseja ja/tai aiheuttaa huomattavia ylimääräisiä siivouskuluja ja ylläpitokuluja.

Pölyä tuottavissa prosesseissa perinteisesti pyritään rakennusteollisuuden tapaan ottamaan syntynyt pöly haltuun paikallispoiston avulla, esimerkiksi imurilaittein. Kuitenkin aina osa pölystä vapautuu ilmaan, ja hienojaikoisimmat pölyt eivät ole edes silmin havaittavissa, vaan kertyvät laskeumina hitaasti pinnoille.

Pölynhallinta teollisuuden tarpeissa tapahtuu hyvin samankaltaisesti kuin rakennusteollisuudessa, eli tiloihin asennetaan tehokkaaseen suodatukseen perustuvia laitteistoja asiakkaan tarpeen mukaan räätälöidysti, jolloin laitteistot keräävät ilmasta leijuvan pölyn tai muut epäpuhtaudet. Nykysuodatinratkaisuilla ja erilaisilla laitteistoilla pystytään toteuttamaan erittäin kustannustehokkaita ja pitkäikäisiä ilmanpuhdistustekniikoita.

Laitteistoja voidaan käynnistyksen osalta automatisoida tai kello-ohjata, ja esimerkiksi kohteissa joissa pölyn leviäminen likaisesti tilasta puhtaaseen tilaan halutaan estää, voidaan laitteistot asentaa käynnistymään ovien aukaisun yhteydessä.

Pölyä kustannus- ja haittavaikutukset niin itse tuotantotehokkuudelle, kuin henkilöstöllekin ovat merkittäviä, ja ongelmien ratkaisu pääosin melko yksinkertaista ja erittäin kustannustehokasta.

Huolellisesti suunniteltu, oikein mitoitettu ja asennettu liikuteltava tai kiinteä pölynhallintajärjestelmä voidaan toteuttaa asennettuun tilaan sekä tasapaineisena ilman paine-ero muutoksia, alipaineisena ilmanohjaus- ja suodatusjärjestelmänä tai ylipaineisena ilmanohjaus- ja suodatusjärjestelmänä.

Teollisuuden pölyongelmaratkaisuissa voitte ottaa suoraan yhteyttä: Jarkko Salo, P. 050 361 7265 tai jarkko.salo@strong.fi

tai alla olevan linkin kautta, 

Ota yhteyttä!


« Takaisin

Teollisuuden pölynhallintalaitteistot
Teollisuuden pölynhallintalaitteistot
Teollisuuden pölynhallintalaitteistot
Teollisuuden pölynhallintalaitteistot
Teollisuuden pölynhallintalaitteistot